Reas País Valencià – Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (REAS-PV) és una associació sense ànim de lucre fundada en 2014
amb la missió fonamental de crear una xarxa d’entitats per a potenciar l’Economia Solidària com un instrument que permeta desenvolupar una societat més justa i solidària, caminant cap al desenvolupament sostenible i tenint en compte la interdependència de l’econòmic, el social, l’ambiental i el cultural.
L’Economia Solidària part d’una consideració alternativa al sistema de prioritats en el qual actualment es fonamenta l’economia capitalista. Es tracta d’una visió i una pràctica que reivindica l’economia com a mitjà —i no com a fi— al servei del desenvolupament personal i comunitari, com a instrument que contribuïsca a la millora de la qualitat de vida de les persones i del seu entorn social.
La fi principal de REAS País Valencià és fer possible aqueixa altra manera d’enfocar i gestionar l’economia, a través de potenciar, secundar i coordinar les iniciatives associatives, empresarials, econòmiques i financeres que estan compromeses amb els sis grans principis de la Carta Solidària.
Fem Economia Solidària quan posem el benestar de persones i planeta davant del lucre
L’Economia Solidària s’organitza a l’Estat espanyol en xarxes lligades a un territori o sector d’activitat: REAS Euskadi, REAS Múrcia, REAS País Valencià, Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, etc. A més, aquestes xarxes s’integren en una organització que les engloba totes: REAS Xarxa de Xarxes d’Economia Alternativa i Solidària. Sorgida el 1995, REAS Xarxa de Xarxes aglutina avui dia més de 40.000 persones en 800 organitzacions.
Què fem a l'Economia Solidària?
Entre els nostres objectius estan cobrir les necessitats de capes de població àmplies i garantir l’accés als serveis bàsics. També facilitar vides dignes i sanes per a les persones, alhora que defensem un medi ambient sostenible. A més, mitjançant l’Economia Solidària intentem frenar la desigualtat i reduir les diferències socials. Aquests objectius ens apropen a plantejaments econòmics igualment crítics, alternatius i centrats en la sostenibilitat de la vida, com el feminista i l’ecologista, amb què ens relacionem des de reivindicacions equivalents.
Per aconseguir-ho, proposem mesures concretes i accions a l’abast de qualsevol que es comprometi a fer del món un lloc més just i democràtic: