Participem en la trobada “Capitalisme despietat o democràcia econòmica?”

El passat dijous 2 de març, la Xarxa de l’Economia Solidària del País Valencià (REAS PV) participà en l’acte “Capitalisme despietat o democràcia econòmica?”, organitzat per Podem. En el marc del dia de l’empresa se celebrà a la Cambra de Comerç de Castelló aquesta trobada junt amb diverses representants del teixit productiu: autònomes, xicotetes empresaries i cooperatives i altres entitats de l’economia social.

A la Xarxa de l’Economia Solidària valenciana la representà Ivan Torres, qui va exposar, entre altres qüestions, el posicionament de la Xarxa vers un model econòmic que pose en el centre a les comunitats i el territori, en contraposició al model dels macroprojectes d’energia solar que es volen imposar a la ruralitat valenciana. Torres emfatitzà també la necessitat de combatre el missatge neoliberal visibilitzant alternatives econòmiques existents basades en els principis del Manifest de l’Economia Solidària, i, esmentà projectes concrets impulsats per REAS com el Balanç Social o el mapa Tornallom.

A continuació, el portaveu de REAS PV recomanà un conjunt de mesures que facilitarien el creixement del model de l’Economia Solidària com són introduir la compra pública responsable en les administracions públiques, impulsar al País Valencià un model inspirat en la xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, el foment de l’Economia Solidària en l’educació pública, així com promoure i difondre les Xarxes existents.

Aquesta jornada va comptar amb la participació del conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, de la diputada al Congrés Marisa Saavedra, i del secretari de drets socials del Ministeri de drets socials, Nacho Álvarez. A més a més, a l’acte, també hi van participar l’acadèmica Gemma Fajardo, professora titular de Dret Mercantil de la Universitat de València; José Luis Artola, de l’Associació de taxistes de Castelló i província; Esther Paulo, de l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú, i Eladi Roca, director de la Cooperativa agroalimentària d’Atzeneta.

A llarg de les diverses intervencions es coincidí en apostar per un model que tinga en compte a qui realment crea riquesa: el xicotet sector productiu que busca el bé comú i no maximitzar els beneficis, enfront del model capitalista i el discurs neoliberal promogut per la gran empresa i per alguns partits polítics.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca