Conferència “L’Economia Social i Solidària: construint alternatives al capitalisme” en el Màster d’Economia Social

El passat divendres 10 de febrer REAS PV i la Cooperativa El Rogle participaren en el cicle de conferències i seminaris organitzat pel Màster d’Economia Social de l’Institut Universitari de Cooperativisme i Economia Social de la Universitat de València.

Amb el títol “L’Economia Social i Solidària: construint alternatives al capitalisme”, Sergi Salvador, del secretariat tècnic de la Xarxa, explicà les principals línies de treball i objectius de REAS PV. Així, s’aprofundí en projectes en marxa com el mapa d’iniciatives econòmiques Tornallom, i, l’eina per auditar l’impacte de la nostra activitat: el Balanç Social. També es posà en comú els propòsits de REAS, els 6 principis de l’Economia Solidària i l’evolució de la xarxa valenciana des de la seua creació el 2014. Finalment, s’abordà el Mercat Social i la relació amb Red de Redes, la xarxa estatal d’entitats de l’Economia Solidària.

Cartell del Seminiari

En el debat de cloenda es produí un interessant diàleg amb la vintena d’assistents procedents d’arreu del món: Xile, Nicaragua, Benín, Corea del Sud, Puerto Rico, etc. En aquest intercanvi d’opinions es palesà les diferències i semblances de l’economia social arreu del món, així com la necessitat de posar en marxa, més enllà de les particularitats dels diversos contextos, projectes econòmics que posen el sosteniment de la vida al centre de l’activitat socioeconòmica, situant les persones, comunitats i entorn ambiental per sobre del capital i de la seua acumulació.

Una vegada finalitzada aquesta conferència, Alfredo Artigas, president de REAS i soci treballador de la Cooperativa El Rogle,  continuà el cicle de conferència amb una exposció sobre l’experiència d’aquest projecte cooperatiu arrelat a València i al barri de Benimaclet, amb una xerrada titulada “Mantindre l’ADN de l’economia social i sobreviure en els mercats públics i privats. L’experiència de la cooperativa El Rogle”.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca