El somni de viure de la terra

Recuperem pel seu interès aquest reportatge publicat a El Salto el 26 de maig del 2021, per Patricia Dopazo, membre de la Revista Soberanía Alimentaria.

FOTOGRAFIA DE DAVID F. SABADELL

Al País Valencià hi ha un sector agrari emergent de gent jove, formada i compromesa, que s’obri pas a contracorrent i que aposta per un sindicalisme agrari transformador per a canviar el model alimentari i per a fer front a un dels problemes fonamentals: l’accés a la terra.

“Els béns naturals són el centre de totes les disputes del planeta”. Amb aquesta afirmació va començar el discurs d’un ramader basc jubilat, Paul Nicholson, connectat via telemàtica davant una sala amb més de 30 joves que l’escoltaven a Alboraia (l’Horta Nord). Joves que han apostat per dedicar-se al camp: a l’horticultura, al sector del vi, a la fruita, a la transformació d’aliments…, però que també han apostat per militar activament en una organització agrària, en la Coordinadora Camperola del País Valencià (CCPV-COAG), conscients d’allò que Nicholson explica: “La mercantilització dels aliments, de la natura i de la biodiversitat confronta directament amb l’agricultura camperola i amb el seu paper de defensora de les llavors, la terra, l’aigua, la vida”.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca