Crònica de la jornada una economia per a la vida

El passat 2 de desembre la xarxa de l’economia solidària del País Valencià va celebrar una jornada de treball i una assemblea extraordinària al poble de Betxí, a la comarca de la Plana Baixa. Diverses entitats i activistes arribats de tot el territori valencià van participar en les activitats programades en el Centre cívic de la Fundació Noves Sendes, entitat amfitriona de l’esdeveniment.

Després de les paraules de benvinguda de la Fundació Noves Sendes la jornada es va endinsar en el taller de devolució del procés “Cap a una REAS sostenible i cuidadora”, per part de la investigadora feminista de la Universitat Politècnica de València, Marta Maicas. Marta va realitzar un repàs cronològic al treball realitzat, i va aprofundir sobre els canvis organitzacionals que van derivar de les activitats realitzades (diagnòstic, tallers, formacions, entrevistes, etc.) entre novembre del 2019 i novembre del 2020.

Aquest procés es va impulsar gràcies al grup de cohesió interna que hi havia en REAS i va arribar en un moment en què la xarxa estava obrint un període de revisió interna de l’estructura, creació d’alguns protocols i establiment del primer pla estratègic. Com va assenyalar Marta, l’impacte del procés s’observa a través d’una incorporació més gran del feminisme a la identitat de REAS, un canvi en les formes de fer i habitar l’organització i en un major nivell de consciència organitzacional sobre el poder i la reproducció de desigualtats a REAS.

Després de dinar la jornada va seguir amb un taller facilitat per Paula Sánchez, especialitzada en el teatre de l’oprimida, amb l’objectiu d’indagar al voltant de la construcció d’un manifest de REAS País Valencià. A través de diferents tècniques vam reflexionar i descobrir aquells consensos i dissensos de les participants sobre el format, el to, les expectatives i els continguts del Manifest.

Finalment, la jornada va concloure amb una assemblea extraordinària. Aquesta convocatòria es va realitzar per part de l’equip de governança per abordar la modificació dels estatuts de REAS amb la finalitat d’ampliar les possibles vies de finançament. Així es va aprovar afegir als objectius de la xarxa la formació, el foment i la promoció de l’economia social i el cooperativisme.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca