Valorem amb la Càtedra d’Economia Feminista i el Màster d’Economia Social marcs d’acció compartits

  • Aquest final d’octubre, la xarxa de l’economia solidària del País Valencià ha aprofitat per reunir-se amb dos projectes formatius de la Universitat de València.
  • Aquestes trobades tenen la finalitat d’iniciar un diàleg per valorar marcs d’acció compartits.

En primer lloc, Patricia Dopazo i Sergi Salvador es van reunir amb Mònica Gil i Lucia Gómez, investigadores de la Càtedra d’Economia Feminista. Tal com llegim al seu lloc web, aquesta Càtedra “treballa de manera coordinada amb l’Institut Universitari d’Estudis de les Dones, articulant sinèrgies per obrir nous camps de coneixement a l’estudi de les relacions de gènere i la superació de qualsevol classe de discriminació”.

En segon lloc, Tomàs de los Santos i Alfredo Artigas van conéixer a Rubén J. Cuñat i Teresa Savall, directores del Màster d’Economia Social. Aquest Màster, segons ens informa el seu lloc web, pertany a l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP) i dota a l’alumnat de “coneixements i capacitats per a la creació, administració i direcció de cooperatives, entitats no lucratives i altres entitats de l’economia social”.

En ambdues reunions es va posar en comú quina és la situació actual i els reptes de REAS-PV, així com els seus projectes en marxa (Tornallom, Balanç Social, els reptes del Pla estratègic). Al mateix temps, es va aprofundir al voltant dels objectius de la Càtedra i del Màster: la seua història, les seues línies de treball, la seua relació amb l’Economia Solidària.

A més a més, s’ha abordat la possibilitat d’establir fórmules de col·laboració. Per exemple, amb la Càtedra es va reflexionar sobre els processos de subjectivació neoliberal i com els projectes concrets de l’Economia Feminista i l’Economia Solidària, representen un imaginari antagònic i alternatiu a l’hegemònic. Pel que fa al Màster d’Economia Social, es va palesar l’estreta relació que ha tingut amb REAS des dels seus orígens. De fet, l’impuls de la xarxa el 2014 va partir de l’alumnat d’aquest Màster i no han estat poques les activistes de REAS que han s’han format en aquest.

En resum, des de REAS-PV es considera que els projectes de l’Economia Solidària han d’afermar aliances amb altres sectors socials i agents públics per plantejar una proposta de canvi de model econòmic. Aquestes reunions just plantegen establir col·laboracions per implementar accions en aquesta direcció, com ara la formació sobre Economia Solidària en seminaris, jornades, articles i altres tipus d’activitats; els pràcticums de l’alumnat en els projectes existents; la investigació sobre Economia Solidària i Feminista, etc.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca