TALLER DE BALANÇ SOCIAL I MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT. ALACANT

Les preguntes que vos fem son tot un repte, t’atreveix a mesurar l’impacte social, humà i mediambiental de la teua entitat? Vols aprendre com?

Si estàs interessat t’has d’apuntar al nostre Taller de Balanç Social i Memòria de Sostenibilitat que el pròxim dia 13 fem a Alacant.  Te contem els objectius, els continguts i els docents. La transformació social ve de la ma de les nostres entitats i hem d’estar preparats. Vinga! Anem donant passos de gegant per una economia social, solidària

 • Objectius: Facilitar la translació dels principis i valors de l’Economia Social, Solidària i del Bé Comú en indicadors i eines de seguiment i millora en cada entitat.

   Capacitar les empreses i organitzacions en l’aplicació de metodologies de diagnòstic i mesurament del seu impacte social i mediambiental.

   Cohesionar i visibilitzar a les organitzacions que aposten per la transparència, la participació, la rendició de comptes multidimensional, des d’un enfocament de ESS + EBC.

   Coneixement en profunditat de les bases reguladores per les quals han de regir-se les convocatòries d’ajuts destinats a la promoció de l’economia sostenible, a través del finançament d’actuacions de foment i difusió de la cultura i pràctiques de les empreses socials i de la EBC (la seva regulació i procediment).

   Memòries de sostenibilitat. Característiques de les memòries de sostenibilitat subvencionables: Matriu del Bé Comú, Models nacionals o internacionals de memòries de responsabilitat social i Models que compten amb l’estructura de l’estat no financer de la Directiva 2014/95 / UE.

   Aprenentatge tant de l’experiència pràctica d’altres entitats com de l’estudi i realització de casos.

 

 • Continguts:1. La Promoció de l’Economia Sostenible a la Comunitat Valenciana a través del finançament d’actuacions de foment i difusió de la cultura i pràctiques de les empreses socials i de l’economia del bé comú.

  2. Les Finances ètiques i solidàries en la construcció de l’Economia Sostenible.

  3. El Balanç Social des de l’Economia Solidària, metodologia i aplicació.

  4. L’Economia del Bé Comú i la seua matriu del bé comú.

  5. Casos pràctics.

 • DATA 13/09/2017

  CONTINGUT

  DOCENTS

  9:00-10.00 H

  PROMOCIÓ DE L’ECONOMIA SOSTENIBLE (DIRECCIÓ GENERAL D’ECONOMIA, EMPRENEDORIA I COOPERATIVISME DE LA GENERALITAT VALENCIANA) MANUEL FORNÀS

     MANUEL FORNÁS

  10.00-10’30 H

  FINANCES ÈTIQUES PER A UNA ECONOMIA SOSTENIBLE (XARXA ENCLAU PER A LA PROMOCIÓ DE LES FINANCES ÈTIQUES)

     SARA MARTÍN

  11.00-12.00 H

  BALANÇ SOCIAL DE REAS (REAS PAÍS VALENCIÀ)

     SARA MARTÍN

  12.00-13 .00 H

  MATRIU DEL BÉ COMÚ DE L’EBC (CAMP D’ENERGIA D’ALACANT)

     PRUDENCIO LÓPEZ

  13.00-14.00 H

  EXPERIÈNCIES D’ EMPRESES QUE JA HAN REALITZAT ELS SEUS BALANÇOS A ALACANT

    PEDRO, REPRESENTANT DE L’EMPRESA ALTUR

Inscripcions:

http://bit.ly/2wh0VEm

Inscripció gratuïta i prioritària per a professionals d’organitzacions i empreses interessades en avaluar el seu impacte social, mediambiental i la seva aportació al bé comú. Es confirmarà la disponibilitat de plaça.

Vos esperem!!!