El 28 d’ Abril a Alacant, fem Pinya!

Heu sentit parlar de l’economia social i solidària, de REAS o del mercat social?

En el País Valencià ja existeix la Red de Economía Alternativa i Solidaria (REAS) i també està en marxa la creació d’una eina com el Pam a Pam (que des de fa temps es fa servir a Catalunya). Aquest mapeig permetrà articular el Mercat Social en el nostre territori.

El mercat social és una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis que funciona amb criteris ètics, democràtics, ecològics i solidaris, constituïda per empreses i entitats de l’economia social i solidària junt amb persones consumidores. El seu principal objectiu és doble: d’una banda abastir una part significativa de les necessitats dels seus participants i, d’una altra, facilitar la desconnexió de l’economia capitalista.
Què aconseguiríem si articulàrem un mercat social en les nostres comarques? 🙂

– Visibilizar les iniciatives (productives, culturals, educatives, de serveis, etc) que treballen sota una lògica diferent a l’hegemònica (capitalista). Açò ens farà més accessibles a aquelles persones consumidores conscienciades.

– Facilitar la localització de proveïdors per a la nostra activitat afins a la nostra manera de pensar i actuar.

– Ampliar les xarxes de cooperació amb la finalitat d’optimitzar processos, compartir recursos i aprenentatges i generar noves idees i projectes.
FEM PINYA

Des del grup promotor en les comarques d’Alacant, ens dirigim al vostre col·lectiu perquè el pròxim divendres dia 28 d’ abril a les 18h volem fer una trobada en el Centre Cultural de l’Associació de treballadors i treballadores del ciment. Bar Jocus (Carrer Goya cantó Carrer Echegaray), Sant Vicente del Raspeig, per tal de conèixer-nos, compartir experiències i veure la possibilitat d’establir sinergies i “fer pinya” 😉

Volem comptar amb vosaltres perquè pensem que podria interessar-vos estar visibles entre les entitats del moviment de l’economia solidària (apareixent en el mapa del pam a pam que estem posant en marxa) i estem convençudes que la vostra experiència i suport seria molt enriquidor a l’hora d’impulsar un procés tan important per a la transformació social com aquest.

Sense més, rebeu una abraçada fraterna i esperem la vostra resposta!